Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Sherbimet > Transporti

Transporti

​​​                  TË DHËNA PËR SHËRBIMIN E TRANSPORTIT

TË UDHËTARËVE  NË BASHKINË E SARANDËS​

Shërbimi i transportit të udhëtarëve  është i organizuar në mbështetje të ligjit  nr. 8308, datë 18.3.1998 "Për transportet rrugore", Udhëzimit të MPPTT nr.15, datë 24.7.2007 "Për kriteret dhe procedurat e lëshimit të liçencave, autorizimeve dhe çertifikatave për ushtrimin e veprimtarisë në transportin rrugor", në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr.325, datë 19.3.2008 "Për miratimin e rregullave për pranimin në veprimtarinë e operatorit të transportit rrugor të mallrave dhe të udhëtarëve, si dhe për njohjen e dokumenteve zyrtare , të caktuara për këta operatorë".

Shërbimi i transportit të udhëtarëve në bashkinë e Sarandës kryhet nga operatorët (persona fizik dhe juridik) në linjat e transportit  rrethqytetës, ndërqytetës brënda qarkut , ndëqytetës ndërmjet qarqeve dhe taksi. 

DOKUMENTET  PËR  PAISJEN  ME LIÇENCË  TAKSI

1. Ekstrakt I regjistrit tregtar për të dhënat e subjektit (QKR),

2. Çertifikatë  regjistrimi

3. Leje drejtimi klasi  D

4. Dëshmi  e Aftësisë Profesionale  (TAKSI)    

5. Leje qarkullimi për mjetin 

6. Çertifikat e kontrollit teknik të mjeteve rrugore

7. Vërtetim banimi

8. Formular i vetëdeklarimit i gjëndjes gjyqësore

 

 Në fazën e dytë pas miratimit të lëshimit të liçencës

 

7. Akt-Vlerësimi   në plotësimin e kushteve të komoditetit, të autoveturës në shërbimin

    Taksi

10. Dokumenti i instalimit të taksimetrit

11. Libreza e verifikimit periodik të taksimetrit

DOKUMENTET  PËR  PAISJEN  ME LIÇENCË TRANSPORTI  UDHËTARËSH BRËNDA VËNDIT

1. Kërkesa e aplikantit ( formulari i autodeklarimit )

2. Dëshmi  penaliteti ( Administratori, Drejtusi teknik)

3. Dokumenti i kopetencës Profesionale

4. Kontrata 1 vjeçare me drejtusin teknik

4. Leja qarkullimit , për çdo mjet

5. Çertifikat e kontroollit teknik  për çdo mjet

5. Ekstrakt i regjistrit tregtar  QKR

6. program vjetor ekonomiko-financiar (plan – Biznesi)

7. vërtetim për gjëndjen financiare

8. liçenca e subjektit për agjensi udhëtarësh ose kontrata me një agjensi të liçensuar ku

    fillon linja

 

 

LINJAT E TRANSPORTIT TË UDHËTARËVE ME AUTOBUS BRËNDA VËNDIT TË MIRATUARA  NË TË CILAT USHTROHET AKTIVITETI

 

Linjat ndërqytetëse

                                                                                                                     Oraret I nisjes

Sarandë -Tiranë - Sarandë me kalim nga Muzina,                500,630,830,930, 1030,1400,2200.

Sarandë -Tiranë - Sarandë me kalim  nga bregu i detit,      530, 2100

Sarandë - Elbasan - Sarandë                                              600

Sarandë - Berat –Sarandë                                                  800

Sarandë - Korçë - Sarandë  3 ditë në javë                          530

Sarandë - Përmet - Sarandë  4 ditë në javë                        730

Sarandë - Gjirokastër – Sarandë                                         600,800

Sarandë - Vlorë - Sarandë me kalim nga Muzina                700

Sarandë - Vlorë - Sarandë  me kalim nga bregu                 700

Sarandë - Delvinë - Sarandë                                               çdo 15 minuta

 

Linjat  rrethqytetëse

Sarandë - Qaf botë - Sarandë

Sarandë - Butrint - Sarandë

 

Subjekte të cilët ushtrojnë aktivitetin e transportit të udhëtarëve me autobus të liçensuar nga Bashkia Sarandë :

Persona juridik  (sh.p.k) nëndë , persona fizik  dy.

Subjekte të cilët ushtrojnë transport udhëtarësh me taksi  54 me autoveturë 4+1 vënde dhe 1 me 8+1 vënde.

Shërbimi i transportit me taksi ka shoqatën me emërin  "DEA" me kryetar  z.Shaban Kosta    

             

Stacionet e linjave të transportit ndërqytetës janë:

 Linja Sarandë  -  Delvinë  rruga Lefter Talo (ish agjensia e vjetër)

Linjat ndërqytetëse - Stacioni rruga Vangjel Pandi, stacioni sheshi Geraldina

Linjat rrethqytetëse - Stacioni sheshi Muharrem Rrushuti (ekualipsi)

 

Stacionet e taksive :

 Rruga Vangjal Pandi (posht sheshit Geraldina dhe te Sinagoga),

Rruga e Flamurit,

Rruga Butrinti (Hotel Butrinti),

Rruga Mitat Hoxha mbi portin detar,

Rruga Abedin Dino (materniteti)      

Eventet

<janar 2020>
HënMarMërEnjPreShtDie
30
31
e martë, dhjetor 31, 2019
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Se shpejti


Buletini Informativ