​Bashkia Sarandë dhe Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP), në forcim të miqësisë, bashkëpunimit të ndërsjelltë me popullin amerikan dhe në nderim të figurace të shquara të SHBA, ditën e enjte më 30 Qershor 2016, ora 12.00 organizojnë ceremoninë e vendosjes së bustit të Zonjës Hillary Rodham Clinton.​